Saturday, 3 November 2012

Aku Yang Tersakiti ..

Assalammualaikum ..

sekadar coretan penglipur lara . Pada Allah telahku adukan .. Bersabarlah wahai hati .. segala yang Allah tentukan adalah terbaik buatmu . Jangan kau sesali , jangan kau tangisi wahai hati!

Mungkin juga entry kali ini boleh dijadikan pengajaran buat readers . Insya-Allah .. Memang , memang Allah yg kurniakan hati dan perasaan . Siapa kita ingin menolak .

         ''Pepohon cintaku kian merimbun 
semakin dicantas makin bertunas 
Tidak mampu mendustai hatiku ..
Rasa cinta fitrah manusia ..

Siapalah aku menolak cinta 
Yang hadir dijiwa tanpa dipaksa
Hidup ini tidak akan sempurna
Tanpa cinta dari Tuhan Yang Esa .. ''

Ya Allah .. ingin menitis mutiara jernih dari mata saat aku menulis kata kata yg dipetik dari lirik lagu nasyid KALIMAH CINTA .. Setiap hambaNya dicipta berpasangan .. dari itu pentingnya rasa cinta . Jangan kita salahkan anak anak muda yg hanyut dlm cinta remaja mereka , tp SALAHNYA MEREKA kerana tidak mampu mengimbangi rasa itu .. 

Dan aku diantara nya .. 

Kini , aku dah merasai PAHIT nya cinta selain dariMu Ya Allah ..
Aku dah merasai peritnya hidup tanpa cintaMu Ya Allah ..

Selama ini aku bersabar dgn sekuat hatiku . Hanya aku dan Allah Yang Maha Mengetahui sengsara yg aku rasa..

Dan bermula 3 Nov 2012 Allah telah buka jalan buatku .. aku bebas dari cengkaman cinta manusia . Cinta yg tidak dimulakan dgn mahar , cinta yg tiada keredhaan , cinta yg tidak tahu dimana penghujungnya ...

Aku wanita , yang ingin dimanja .. Aku takut kalau cinta itu hadir sekali lagi bukan tepat pada waktu nya !!! 
Ya Allah ... aku mohon , Kau temukanlah aku dengan seseorang yg telah Kau janjikan utkku pada masa dan ketika yang tepat . disaat aku bersedia memegang jawatanku sebagai seorang kekasih yang halal ...

Ya Ilahi , dtg padaku .. Singgahlah ke hatiku ... Aku tidak memerlukan kekasih sementara tatkala ini .. Aku nantikanMu Ya Rabbana ..

Menetaplah dihatiku , bersamalah aku meneruskan perjuangan ini Ya Rabbul Izzati ..

Ya Rabbana .. istiqamah kan lah aku dalam menanti cinta syura dariMu .. Kuatkanlah hatiku menunggu sang kekasih halal yg membawa mahar cinta agung agamaMu menjemputku ..
Tabahkan hatiku Ya Allah ...

Lailahaillallah .. :(
Muslimah yang disayangi , ambil lah ini sebagai pengajaran .. memang indah disaat pangeranmu masih bersamamu , tapi bila dia berlalu .. Pahitnya hempedu yg tinggal bersamamu .. Bagi yg sudah temui , berdoalah semoga hubungan yg dibina diredhai dan direstui .. segerakanlah halalkan lah . 


Aku sentiasa mendoakan yg terbaik untukmu ya akhi .. Terima kasih kerana sudi membaca , doakan saya wahai pembaca yg disayangi . Sekadar cerita yg boleh memberi pengajaran hendaknya ..
wallahualam :(

''Adam Hawa bercinta disyurga 
angkara iblis terpisah menderita 
Kerana cinta mereka setia 
bertemu didunia 

''Hidup tanpa cinta 
meranalah jiwa 
sengketa dan dusta
yang merajai jiwa 

Dibatasan cinta syariat terjaga..
Tanpa keraguan , tanpa kesangsian...Terima kasih ..
 

5 comments:

  1. Cintakan Allah dan Rasulullah S.A.W.
    Cintakan keluarga :)

    ReplyDelete
  2. Itu lah salah nya . Bila leka pda cinta dunia .. Allah cinta yg abadi , kasih rasul kasih yg sejati , sayang keluarga sayang yg tak berbelah bagi ..

    Tengs dear :)

    ReplyDelete